De pieker-pauze, hèt ultieme doel van de Kite4Life

Kite4Kids news

De pieker-pauze, hèt ultieme doel van de Kite4Life

Sinds twee jaar kunnen overlevers van kanker via de Kite4Life Foundation kennismaken met de kitesurfsport. Oprichter Baris Soyogul is het rolmodel van de stichting. Zijn ziekte en herstel stonden aan de basis van deze stichting die sinds 2019 al meer dan 45 deelnemers mocht verwelkomen. Voor het 2021 seizoen hebben zich 36 personen opgegeven en we hebben nog plek voor 16!

Deelnemers worden verwelkomd vanaf 12 jaar en daar zit volgens de oprichter de crux. Jongere kinderen, net zoals volwassenen, die in aanraking komen met de ziekte omdat ze het zelf of in het gezin ervaren hebben de behoefte aan een pieker-pauze. Speciaal voor deze jonge kinderen lanceert Kite4Life dit jaar Kite4Kids. De deelnemende kitesurfscholen langs de Nederlandse kust stellen mankracht beschikbaar om de kinderen van 12 jaar en ouder met ‘trainer kites’ (lesvliegers) de beginselen van de kitesurfsport bij te brengen. De hiervoor benodigde kites wil de stichting dit jaar doneren en lanceert daarom een crowdfunding actie.

Dit doel staat centraal tijdens Kite4Life on Tour. Op 6 maart start de wandel & fietstour in Zeeland waar vanaf Brouwersdam het startschot wordt gegeven om op 11 maart te finishen in Workum Friesland. Deze 6-daagse brengt oprichter Baris onder andere langs kitesurfscholen, deelnemers en kite professionals om de conversatie over het belang van de pieker-pauze door middel van de kite sport onder de aandacht te brengen. De tour belooft een multimedia geniek verhaal te worden met bijzonder inkijkjes in het leven van Baris en zijn gasten.

Partners

Cinematografie: Buffel Producties, Guido Lauer

Social media: @kite4lifefoundation

Kitesurf scholen: Natural High in Brouwersdam, BLOW in Kijkduin, Windhoek in Wassenaar, Beach Break in Noordwijk, North Sea Watersports in Zandvoort, Endless Summer Surf in regio Amsterdam, KiteFEEL in West Friesland en Antix Sports in Friesland.

Gasten zijn onder andere

Ambassadeurs en professional kitesurfers: Youri Zoon, Roderick Pijls, Annabel van Westerop, Jamie & Sean Overbeek en Adrian Kerrvan de Kitesurf365 Podcast.

Strandkunstenaar en vriend Tim Hoekstra ook bekend als The Dutch Beach Artist

Kitesurfschool partners: Rob Verbaas, Toine de Klerk, Niels Meijerink, Aren-Lee Wilson, Jurriaan van Duivenboden, Laurence de Rooij, Sven Luijbe en Koen van Bolhuis

Vriend Mathieu Goedhart en kitesurf ‘buddy’ & sponsor Ryan Wendels van Aurum Europe.

Deelnemers Seven met zijn vader Jordy.

Kite4Life bestuursleden en vrienden: Pepijn Visée en John Bergmann

Bekijk op de volgende pagina het geplande routeschema van Baris. Wilt u per dag weten hoe laat hij op welke locatie verwacht te zijn? Neem a.u.b. telefonisch of Email contact met hem op. Alvast dank en tot onderweg!

Baris Hotmail
Author: Baris Hotmail

test

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.